Grönt har aldrig varit grönare

Idag har varit en slö dag, men rätt skön.
Har varrit väldigt blandat väder, varmt - kallt, soligt - regn - båda. haha mycket men de har ändå vart rätt härligt. Var ute på en mini promenix med syrran i eftermiddags och sen gick jag en riktigt lång med danne, gick hela lagnäset stigen. Var extremt otaggad först, men när jag väl kommut var det helt underbart, sjukt vackert runt älven.
Har även gjort lite nytta hemma och bakade en budapestrulle, den vart riktigt riktigt god.
Här har ni receptet om ni vill testa, detta är omskrivet efter hur jag gjorde, grundreceptet hittar ni här

Ingredienser

Botten:
100 g hasselnötter
6 äggvitor
3 dl strösocker
1 dl vetemjöl
2 msk kakao

Fyllning:
1 burk persikor , 400 g
2 dl vispgrädde
2 tsk strösocker

Garnering (om man vill):
Mörk choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175°
  2. Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum.
  3. Tillsätt sockret och vispa tills det blir en tjock marängsmet

  4. Blanda nötterna med mjöl och kakao.
  5. Vänd ner blandningen försiktigt i marängsmeten.

  6. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.

  7. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
    Dra av pappret som kakan gräddats på. Om det inte släpper, pensla med lite kallt vatten.
Låt kakan kallna under långpannan.
Fyllningen:
  • Låt persikorna rinna av väl på hushållspapper.
  • Vispa grädden tjock tillsammans med socker och ev. lite kakao. Skär frukten i hyfsat stora bitar
  • Bred grädden över kakan och lägg ut fruktbitarna rulla ihop från långsidan. Låt den ligga med skarven ner. Rulla in kakan i pappret.
Låt gärna stå i kylen eller frys några timmar före servering.

Kommentarer
Postat av: Ida

Va mysit de lät... jag vill också gå på långpromenad och baka (inte samtidigt, eller varför inte, kul att prova nåt nytt)

2010-06-01 @ 20:18:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0