pim-kaka
Idag har vait en rätt lugn dag. Började dagen med att städa och göra lite läxor. Sen for jag iväg och tränade på en sång som vi ska sjunga upp på söndags mötet.
Sen kom jag hem och då kom erika,,, ojojoj vet inte riktigt va vi ska göra.
Kl 5 for jag till GIle och åt tacos och såg Mamma Mia den var så dålig tycker jag! jätte överdriven.. men, men..
När vi ätit klart for vi till UG och spelade biljard med Filip, Emanuel, Mirjam och hennes kompis Lydia.
VI tog en massa kort oxå men dom kan jag inte lägga in nu för batteriet är slut.
vid kvällens slut for jag och Gile hem till mej och bakade Pim-kaka :)
prova gärna här är receptet:
Sen kom jag hem och då kom erika,,, ojojoj vet inte riktigt va vi ska göra.
Kl 5 for jag till GIle och åt tacos och såg Mamma Mia den var så dålig tycker jag! jätte överdriven.. men, men..
När vi ätit klart for vi till UG och spelade biljard med Filip, Emanuel, Mirjam och hennes kompis Lydia.
VI tog en massa kort oxå men dom kan jag inte lägga in nu för batteriet är slut.
vid kvällens slut for jag och Gile hem till mej och bakade Pim-kaka :)
prova gärna här är receptet:
PIM-kaka
Till kakan:
2 ägg
3 dl socker
100 gram smör eller margarin
2 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 krm salt
Mannagryn eller ströbröd till formen
Till glasyren:
1 dl grädde
1 dl strösocker
1 msk sirap
50 g mörk blockchoklad
50 g smör eller margarin
Till dekor:
Gröna chokladlinser
Gör kakan så här:
•1. Smält smöret och ställ det sedan att svalna en stund.
•2. Smörj och bröa en form med löstagbara kanter.
•3. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i det smälta smöret.
•4. Lägg undan vispen och rör ner resten av ingredienserna med en slev. Rör inte mer än vad som behövs för att få en jämn smet.
•5. Bred ut smeten i formen och grädda i 175° i ca 20 minuter. Låt kakan svalna en stund.
Gör glasyren så här:
•1. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull och koka upp.
•2. Ta kastrullen från plattan och sänk till låg värme.
•3. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i gräddblandningen. Rör tills chokladen har smält.
•4. Sätt tillbaka kastrullen på plattan och koka i ca 10 minuter. Rör i bottnen så det inte bränns vid.
•5. Lägg i smöret och rör tills du får en tjock blank kräm.
Bred glasyren i ett tjockt lager på kakan. Dekorera med gröna chokladlinser. Låt kakan svalna.
Bilderna kommer i morron nu ska vi ba ta de lite chill, GLÖM INTE ATT STÄLLA OM KLOCKAN TILL VINTERTID!!!
Kommentarer
Postat av: Julia
Haha, kan det vara så att du själv skrivit om receptet på DKn? =)
Postat av: Lydia
En som hette LYDIA! :D :D Coolt, ja vet typ ingen som heter de mer än ja XD hahah
Trackback